Nowa miejska pracownia kulinarna
fot. nadesłane
Na warszawskiej Pradze-Północ otwarto CookLab, czyli miejską pracownię kulinarną. Będą się tam odbywały bezpłatne zajęcia związane z gotowaniem, ale też ze zdrowym odżywianiem i kuchnią zero waste.
REKLAMA
Na prawie 400 metrach kwadratowych przy ul. Targowej powstały w pełni wyposażone cztery sale warsztatowe. W trzech z nich będą odbywać się zajęcia dla dzieci, młodzieży i dorosłych, a czwarta przeznaczona będzie na szkolenia dla profesjonalnych kucharzy i kucharek, którzy na co dzień pracują w miejskich placówkach np. w żłobkach i szkołach oraz uczniów szkół gastronomicznych.Do dyspozycji mieszkanek i mieszkańców oddajemy miejsce, w którym dzieci, młodzież i dorośli będą mogli bezpłatnie brać udział w warsztatach kulinarnych i zdobywać wiedzę na temat zdrowego odżywiania. Panuje tu wspaniała atmosfera i pachnie wypiekami. Serdecznie zapraszam! – powiedział Rafał Trzaskowski, prezydent m.st. Warszawy podczas wizyty w CookLabie.
W programie CookLabu zaplanowano bezpłatne zajęcia o różnorodnej tematyce np. kuchnia sezonowa, zdrowe odżywianie, zero waste, smaki warszawskiej Pragi czy też warsztaty okolicznościowe z okazji różnych świąt i wydarzeń.
Nowa pracownia to nie tylko studio kulinarne, ale przede wszystkim twórcza przestrzeń, w której dzieci, dorośli i całe rodziny mogą odkrywać nowe pasje, spędzać kreatywnie czas oraz próbować swoich sił w gotowaniu pod okiem doświadczonego instruktora.
Więcej informacji na ten temat znajduje się na stronie internetowej.
PRZECZYTAJ JESZCZE