Prawdziwa gratka dla fanów Gruzji - na Ursynowie, przy ulicy Wąwozowej 23, została otwarta Restauracja i Winiarnia Gruzińska Marani.
fot. nadesłane
W menu nowo otwartej restauracji znalazły się tradycyjne dania gruzińskie prosto z pieca, m.in. chaczapuri (zapiekany placek z serem), warzywne adżapsandali czy lobiani. Nie zabrakło również innych smaków prosto z Gruzji, aromatycznych zup oraz deserów.
REKLAMA
Szef kuchni - Aleksandre Saphariani, to kucharz z 15-letnim doświadczeniem, które zdobywał w restauracjach Machakhela i Taglaura w Tbilisi oraz w restauracji gruzińskiej Hachapuri w Budapeszcie. W przygotowywaniu dań pomaga mu absolwent akademii kucharskiej w Tbilisi - Otar Tvaliashvili oraz doświadczona w wypiekach gruzińskich Tinatin Kakulia.
Fani gruzińskiego wina również będą zachwyceni - restauracja wyposażona jest w dyspensery włoskiej firmy Wineplease, które umożliwiają serwowanie wszystkich win Marani na kieliszki. Dzięki temu goście mają możliwość skosztowania najdroższych gruzińskich win z oferty w przystępnych cenach. W lokalu znajduje się również sklep, w którym można nabyć gruzińskie alkohole.
Restauracja i Winiarnia Gruzińska Marani czynna jest codziennie w godzinach 12:00-22:00.
Fani gruzińskiego wina również będą zachwyceni - restauracja wyposażona jest w dyspensery włoskiej firmy Wineplease, które umożliwiają serwowanie wszystkich win Marani na kieliszki. Dzięki temu goście mają możliwość skosztowania najdroższych gruzińskich win z oferty w przystępnych cenach. W lokalu znajduje się również sklep, w którym można nabyć gruzińskie alkohole.
Restauracja i Winiarnia Gruzińska Marani czynna jest codziennie w godzinach 12:00-22:00.
PRZECZYTAJ JESZCZE