Dzień ze zdrową żywnością, czyli Le Targ w Miasteczku Wilanów
Le Targ to projekt stworzony przez i dla pasjonatów regionalnych smaków oraz jedzenia wytwarzanego tradycyjnymi metodami. Na sobotnim targu będzie można nabyć produkty najwyższej jakości bezpośrednio od producentów, a wśród nich: kozie i krowie sery ekologiczne, sery korycińskie, prawdziwy chleb na zakwasie, ryby świeże i wędzone, wędliny z najlepszego gatunkowo mięsa, pasztety z zająca, dzika, indyka oraz gęsi, ręcznie wytwarzane syropy z malin, miodu i lipy, jak również tradycyjne konfitury i nalewki.
Na targu nie zabraknie też produktów importowanych, jak owoce, przetwory sycylijskie, sery, włoskie oliwy, a także oliwy z pomarańczy, bergamotki, cytryny i imbiru – powstające przy pomocy jednoczesnego tłoczenia oliwek i pozostałych składników. Podczas wydarzenia będzie można też skosztować dań przygotowanych przez kilka restauracji, które tego dnia zaproponują proste i smaczne potrawy serwowane na świeżym powietrzu. Na odwiedzających Le Targ czeka też wiele innych atrakcji - nie tylko kulinarnych - warsztaty rzeźby, fotografii czy animacji poklatkowej.
Wszystkich chętnych do wzięcia udziału w Le Targu, zapraszamy w dniu 29 czerwca br. (sobota) w godz. 9.00 – 15:00, na skwer przy ulicy K. Kieślowskiego w Miasteczku Wilanów.
Źródło: materiały prasowe